Борят се за живота на родилка в Бургас, търси се спешно кръв

Борят се за живота на родилка в Бургас, търси се спешно кръв
Лекарите се борят да спасят живота на родилката вече повече от 18 часа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

24-годишна родилка се бори за живота си и има спешна нужда от кръв след най-тежкото усложнение в акушерството и гинекологията.

Жената от Средец е постъпила по спешност на 10 ноември в МБАЛ „Черноморска – Бургас” с пълно преждевременно отлепване на плацентата и фундроянтно развитие на ДИК синдром, съобщиха от болницата.

Тази сутрин в леченбното заведение в са пристигнали републикански консултанти по Акушерство, Гинекология и Анестезиология и интензивно лечение от МФ на Тракийския университет в Стара Загора и от УМБАЛ „Ст. Киркович”.

На пациентката е извършено оперативно родоразрешение по спешност. Преляти са й 16 сака прясно замразена плазма. Количествата кръв в Бургас, Сливен и Ямбол от постъпването й в болницата до сега вече са изчерпани. Тази сутрин са доставени последните 10 сака кръв от Стара Загора.

Всеки желаещ да помогне като дари кръв може да го направи в Кръвния център в Бургас. Родилката е с кръвна група АВ положителен резус фактор. Лекарите се борят да спасят живота на родилката вече повече от 18 часа. Въпреки това състоянието на родилката продължава да бъде критично.

#родилка #живот #кръв #борба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"