Костов видя ДПС като "спящ" партньор в новия кабинет

Костов видя ДПС като "спящ" партньор в новия кабинет
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС е реална заплаха номер 1 за новия парламент, категоричен е Иван Костов. Пред граждани в Монтана бившият премиер и бивш лидер на ДСБ заяви, че новото правителство е изправено пред няколко риска, като първият е да приеме, че ДПС е скрит или спящ партньор.

По негово мнение в момента в българското общество има голямо недоверие към ДПС и ако то разпознае някакво участие на ДПС във властта, то това няма да е добре за правителството.

Друг риск е недоверието на някои от партиите, участващи в правителството, към неговия премиер Бойко Борисов. „Ако Борисов даде поводи за недоверие в него, каквито е давал в миналото, това пак няма да е добре за кабинета”, коментира Костов.

Следващ риск според бившия премиер е способността на правителството да направи необходимите реформи.

„Секторите, в които има най-голяма нужда от реформи - здравеопазване, образование и съдебна система, са в ръцете на реформаторите. Защо изявените фигури на ГЕРБ не се наеха да застанат начело на тези министерства?”, запита Костов.

Усложнената външна обстановка също е водещ проблем - двете войни в близост до нашата граница и бежанците. Опасност се крие и в тежкото наследство от предишните управляващи, обяви бившият премиер.

#Иван Костов #ДСБ #ДПС #ГЕРБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »