Двама изчезнали след нова вълна порои в Италия

Двама изчезнали след нова вълна порои в Италия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Двама възрастни хора са в неизвестност, след като нова вълна порои връхлетя Северна Италия в понеделник вечер. Войници се включиха в акцията, за да помогнат на спасителите и пожарникарите.

Директорът на италианската Гражданска защита Франко Габриели съобщи, че са паднали 200 милиметра дъжд за 12 часа на вече пострадала територия.  По думите му, няколко общини на около 20 километра южно от Генуа, главен град на областта, са засегнати от свлачища и двама възрастни хора са в неизвестност в района. Десетки други били спасени и евакуирани.

Бури засегнаха и други области в страната като Пиемонт, където езерото Лаго Маджоре наводни квартали на Вербаниа и Сардиния, където много полети излетяха със закъснение. Според Гражданска защита във вторник ще бъде трудно положението и в Тоскана.

Припомняме, че Италия беше засегната от няколко поредни вълни от лошо време от един месец насам. Наводнения, преливания на реки и свлачища отнеха живота на един мъж в Генуа, на една жена в в Триест и на двама други в Гросето. Стотици бяха евакуирани.

#Италия #наводнения #порои

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"