От „Ромпетрол" се „изненадаха“, че са в картел

От „Ромпетрол" се „изненадаха“, че са в картел
„Лукойл България" ЕООД, „Ромпетрол България" АД, „Нафтекс Петрол" ЕООД и „ОМВ България" ООД са сключили картел, твърди КЗК.
A A+ A++ A

„Ромпетрол", една от четирите петролни компании, между които Комисията за защита на конкуренцията разкри картелно споразумение, отрече да е участвала в такова.

По-рано в петък КЗК оповести, че е открила картел между „Лукойл България" ЕООД, „Ромпетрол България" АД, „Нафтекс Петрол" ЕООД и „ОМВ България" ООД.

В съобщение до медиите от компанията заявиха, че са „изненадани от предявеното твърдение" и го определиха като „неоснователно".

От „Ромпетрол" са категорични, че дейността им винаги е съответствала на всички национални и международни нормативни актове.

„Ромпетрол България" АД споделя принципите за равнопоставеност на всички участници на пазара и за свободна конкуренция и никога, и при никакви обстоятелства не е било страна в забранени споразумения и/или съгласувани практики, за каквито твърди Комисията," се казва още в съобщението.

От компанията обещават в законовия 30-дневен срок да предадат писмените си възражения, заедно с всички доказателства в тяхна подкрепа.

Твърдението на Комисията не подлежи на обжалване. По закон при установени нарушения, глобите са 10 на сто от печалбата на участниците в картела.

#Ромпетрол #КЗК #картел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"