Тренчев поиска охрана на „ГОРУБСО“ срещу посегателствата на Захариев

Тренчев поиска охрана на „ГОРУБСО“ срещу посегателствата на Захариев
Синдикалният лидер Константин Тренчев подкрепи работниците в искането им да бъде прекратена концесията на „ГОРУБСО“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

И синдикатът „Подкрепа“ настоя концесията на „ГОРУБСО–Мадан“ да бъде прекратена в най-кратък срок.

В писмо до министъра на икономиката и енергетиката лидерът на профсъюза Константин Тренчев поиска Валентин Захариев, който притежава предприятието чрез дружеството „Интертръст“, да бъде отстранен, предаде „Дневник“.

В писмото Константин Тренчев настоява „да се проведе анализ и разследване на ограбените милиони, в най-кратък срок той да плати задълженията си така, че да не са застрашени забоите от наводнение и унищожение и веднага да се постави надеждна охрана, за да се опази имуществото на държавата от посегателствата“ на Валентин Захариев.

Лидерът на профсъюза очаква собственикът бързо да изплати дължимите заплати на всички работници, като върне част от ограбените средства.

Работниците в „ГОРУБСО–Мадан“ и другото дружество на Захариев - ОЦК Кърджали, стачкуват повече от седмица заради забавени заплати.

Миньорите стачкуват от 1 март заради неизплатени заплати. В края на миналата седмица изпълнителният директор на дружеството Роберто Младенов се ангажира пред тогавашния икономически министър до понеделник по сметките на миньорите да бъдат преведени част от дължимите им пари – 700 000 лв.

След като това не се случи, в сряда Министерството на икономиката изпрати писмо до ръководството на „ГОРУБСО–Мадан“, с което го уведомява за началото на 30-дневния период, след който концесията ще бъде прекратена.

Освен неизплатените заплати, Инспекцията по труда откри редица нарушения на условията за безопасност на труда, а социалният министър Тотю Младенов обяви, че дружеството дължи още по-големи суми за осигуровки.

#Подкрепа #синдикат #ГОРУБСО #Мадан #Валентин Захариев #концесия #Трайчо Трайков #заплати #осигуровки #миньори #ОЦК Кърджали #Интертръст

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"