Пътнически влак удари фадрома при Мурсалево

Пътнически влак удари фадрома при Мурсалево
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В междугарието Бобошево – Кочериново, в близост до сп. Мурсалево, пътническият влак № 50245, който пътува по маршрут Дупница – Благоевград, удря колесен челен товарач - „фадрома“, паднал до железния път и закрил габарита, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът на влака и първият вагон с една талига. При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците.

Влакът се е движил в състав от локомотив и два пътнически вагона. В пътническата композиция са пътували 26 пътника, които не са пожелали да останат на място и да изчакат осигуряване на автобусен превоз, а са слезли от вагоните и са се придвижили пеша до наблизо намиращия се път Е-79 за търсене на алтернативен транспорт. Движението на влаковете в участъка Бобошево – Кочериново е спряно.

Поради тази причина международният бърз влак № 361, който пътува по маршрут София – Солун, е престоял в гара Бобошево от 17.21 часа до 18.25 часа В 18.25 часа за пътниците от този влак е осигурен превоз с автобус, който да ги превози от Бобошево до Кулата. В момента автобусът с 39 пътника от международния влак пътува в посока Кулата. От Кулата до Солун те ще бъдат превозени с автобус, осигурен от гръцките железници.

Пътниците от бърз влак № 5611, който пътува по маршрут София – Кулата, ще бъдат превозени с автобуси в участъка от Дупница до Благоевград, а за пътниците от бърз влак № 5624, който пътува от Благоевград за София, ще бъде осигурен автобусен транспорт в участъка от Благоевград до Дупница.

 

 

#влак #фадрома #Бобошево #автобус #Кочериново #Кулата #Дупница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"