Станишев: След Драшков идват избори и правителството си ходи

Станишев: След Драшков идват избори и правителството си ходи
„В България липсва ефективната държава и през последните месеци страната се движи от скандал на скандал, но като цяло средата е безумна”, посочи червеният лидер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Когато Иван Драшков напусне Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) идват избори и правителството си ходи, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Не знам каква е истинската причина Иван Драшков да напусне ДАНС, очевидно във властта по върховете има голямо напрежение – не знам за какво точно, там всичко е зад завесата“, коментира в кулоарите на парламента Станишев, цитиран от БГНЕС.

„Но се очертава една тенденция – когато г-н Драшков освободи ДАНС, идват избори и правителството си ходи. Държавата става непредсказуема и това е най-опасното“, е оценката на бившия премиер за ситуацията в страната.

Станишев не вижда особена промяна в министерските рокади, защото председателят на здравната комисия поема поста министър на мястото на Константинов, а заместник на Трайков става титуляр.

„В България липсва ефективната държава и през последните месеци страната се движи от скандал на скандал, но като цяло средата е безумна“, посочи червеният лидер.

По думите му има основания за оставки, тъй като резултатите на двамата министри Трайков и Константинов са „отчайващи“.

Според Станишев обаче проблемът да смениш пешки, без да се промени посоката на развитие на страната, не решава нищо.

„Няма светлина в тунела, България затъва в блато“, посочи лидерът на червените депутати.

Той отново подсети за министъра на вътрешните работи, който „системно злоупотребява с държавната власт за партийни цели“.

#Иван Драшков #Сергей Станишев #Държавна агенция „Национална сигурност” #ДАНС #избори #БСП #България #Константинов #Трайков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »