Приоритетите пред туризма: логистика, сигурност и обслужване

Приоритетите пред туризма:  логистика, сигурност и обслужване
Снимка: Министерство на икономиката и енергетиката
A A+ A++ A

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор „Туризъм“ Бранимир Ботев участва в срещата на министрите на туризма, проведена в рамките на туристическото изложение World Travel Market в Лондон. Събитието бе открито и проведено под председателството на Талеб Рифай, генерален секретар на Световната организация по туризъм (СОТ), която бе съорганизатор на министерската среща.

Тема на тазгодишния форум бе „Туризъм и мегасъбития: Изграждане на трайно наследство“. Обсъдени бяха създаването на адекватна инфраструктура за развитие на туризма, както и глобалните предизвикателства пред отрасъла. Основните изводи, до които стигнаха министрите, бяха, че провеждането на всяко голямо събитие като олимпиада, световно първенство, световна купа и други, които се явяват естествена реклама за приемащата страна, трябва да се използват за максимално промотиране на туризма, За пример бяха посочени първенствата в Пекин, Сочи и Барселона, които носят средства за своите държави и с които се решават ключови проблеми, свързани с инфраструктурата, пречиствателните станции, хотелските бази и други. “

Министрите се обединиха около три ключови сфери: логистика, сигурност и обслужване, които определят по-нататъшното развитие на туризма както на глобално, така и на национално и регионално ниво.Обсъдена бе и нарастващата роля на туристическото райониране, където спецификата на регионите с типичните за тях продукти ще привличат самостоятелна аудитория.

#Талеб Рифай #Бранимир Ботев #логистика #сигурност #обслужване #Пекин #Сочи #Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"