Хохегер: Йосифова ни покани да работим с правителството

Хохегер: Йосифова ни покани да работим с правителството
По думите на лобиста на вечеря, организирана от Йосифова, австрийци и българи са се разбрали как да работят заедно през следващите години. Снимка: Die Presse / Clemens Fabry
A A+ A++ A

Собственичката на PR агенция „Актив Груп“ Моника Йосифова е предложила на австрийския лобист Петер Хохегер да работи за българското правителство, заяви самият Хохегер.

Името на Йосифова, която в момента съжителства с бившия премиер Сергей Станишев и е бивша съпруга на шефа на фалиралата Първа частна банка Венцислав Йосифов, нашумя през последните дни покрай скандала с австрийския консултант, на когото кабинетът „Станишев“ е платил около 1.5 млрд. евро да подобри имиджа на България.

„Тогава тя ни покани на разговор, на който ни представи премиера Сергей Станишев. Това беше някъде през 2006 г. На този разговор взех Ернст Щрасер. Той трябваше да каже как се приема България сред европейските министри на правосъдието и на вътрешните работи“, твърди Хохегер в интервю за вестник „Капитал“.

По думите на лобиста на вечеря, организирана от Йосифова, австрийци и българи са се разбрали как да работят заедно през следващите години.

Хохегер разказва с подробности за работата си, свързана с България: за задачата си около първата сделка с „Мобилтел“ през 2002-2003 г., за отношенията си с правителството на Станишев, за поводите, по които той и хора от „Хохегер БГ“ са се срещали с ГЕРБ.

Разследването в Австрия на лобиста Петер Хохегер за подкупване на политици предизвика скандал и в България заради разкритието, че част от парите по договора за 1.5 млн. евро с кабинета „Станишев“ за подобряване на имиджа на България в ЕС са се върнали в PR агенцията на Моника Йосифова.

Междувременно в четвъртък стана ясно, че и един от учредителите на ГЕРБ – Росица Велкова, също е работила за лобиста.

#Петер Хохегер #лобист #Моника Йосифова #Сергей Станишев #Росица Велкова #България #Австрия #Ернст Щрасер #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"