Глобиха Румен Петков за протакане на дело

Глобиха Румен Петков за протакане на дело
Румен Петков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Районният съд в Девня отложи наказателното производство срещу зам.-председателя на АБВ Румен Петков и го глоби с 200 лв заради протакането на делото.

Причината за отлагането на делото е депозираната молба от неговия адвокат. Наказателното дело за клевета е заведено от Цонко Цонев по повод публичните изявления на Петков от юни тази година, уронващи престижа на Цонев, в качеството му тогава и на областен лидер на БСП-Варна.

„За мен е необяснимо бивш вътрешен министър да бяга от правосъдие. Това повече приляга на една друга категория хора“, заяви след края на съдебното заседание Цонко Цонев.

През май Румен Петков сигнализира, че БСП активисти и съпругите им източват областна дирекция "Земеделие" във Варна. 

"До 5 юни миналата година, във фирма "Нептун" съдружници са двама души – предедателят на общинския съвет на БСП-Аксаково Георги Борисов и областният председател на БСП-Варна Цонко Цонев. В момента първият е директор на областна служба "Земеделие", а вторият става директор на "Напоителни системи" - Варна. След бурното им кариерно развитие, двамата БСП предприемачи поверяват печелившата фирма в ръцете на жените на живота им. Борисов, като председател на областната служба "Земеделие" обаче не спи. Запретва ръкави и здраво се заема с организацията на поредица от търгове за земи от държавния поземлен фонд. Клубът на съпругите печели седем от търговете в различни общини. Договорите им са за аренда на над 750 декара със срок от 50 години. Толкова земи за толкова години и то във Варненско са си добра сделка!", бе заявил Петков тогава.

#Румен Петков #Цонко Цонев #Петков #Девня #БСП #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"