Калфин - не обсъждаме поста, преди да уточним позициите

Калфин - не обсъждаме поста, преди да уточним позициите
A A+ A++ A

Депутатът Ивайло Калфин, сочен за социален министър в бъдещия кабинет, не коментира този вариант, преди последни уточнения, които да се направят на партийно равнище.

В програмата, изпратена от ГЕРБ и Реформаторския блок, липсват някои от основните искания на АБВ, свързани с пенсионната реформа, нов изборен кодекс, пропорционална система, начин за разпределение на гласовете, промени в данъчната система, изброи важните за АБВ теми.

„Снощи получихме предложението на ГЕРБ и Реформаторския блок. Първият избор е да потърсим съгласие и днес ще подготвим допълнения към това предложение и ако те бъдат приети, тогава ще потърсим варианти за участие в правителството", каза Калфин в парламента днес.

„Полагаме всички усилия да се говорим по политическа програма. Ако успеем да се договорим, то тогава бихме могли да участваме. Изборът е на ГЕРБ и Реформаторския блок”, посочи той.

"Най-стабилната конструкция за България би била коалиция между ГЕРБ и БСП, която ние бихме подкрепили. Съжалявам, че това не се случва”, повтори позицията на АБВ председателят на парламентарната им група.

 

#Ивайло Калфин #социален министър #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници