Републиканците печелят контрол над Сената на САЩ

Републиканците печелят контрол над Сената на САЩ
A A+ A++ A

Републиканците печелят мнозинство в Сената след междинните избори за Конгреса на САЩ, сочат предварителните резултати. Те получиха шестте места, които са им необходими за мнозинство в горната камара на Конгреса, съобщава в. "Ню Йорк таймс".

Волята на избирателите води до смяна на сенаторите демократи в щатите Колорадо и Арканзас - Марк Прайър и Марк Юдал. В Монтана, Западна Вирджиния и Южна Дакота също са избрани републиканци.

Републиканската партия запазва контрола си върху Камарата на представителите в Конгреса на САЩ, съобщава CNN, позовавайки се на собствени прогнози за резултата от междинните избори.

На междинните избори във вторник се гласува за общо 471 места в Конгреса – 36 в Сената и всички 435 места в Камарата на представителите. Освен това се избират губернатори в 36 от 50 щата.

Досега републиканците имаха 233 места Камарата на представителите, а демократите - 199. Демократите имаха преднина с 10 места в Сената. Те обаче загубиха от ниския рейтинг на президента Барак Обама и лошото представяне на икономиката. Със загубата на контрола в Сената, сега републиканците ще контролират и двете камари на Конгреса.

#САЩ #Сенат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници