Опозицията: Цялата политика на Трайков беше провал

Опозицията: Цялата политика на Трайков беше провал
Според Четин Казак трябва да престанат да се сменят играчите на падащия отбор, а да се смени треньорът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Опозиционните сили определиха оставката на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков като провал на водената от него политика.

„Въпросът е защо чак сега подава оставка. Той провали два туристически сезона, провали проекта „Белене“, който е български проект и е от изключително значение за нашата енергийна икономическа сигурност“, коментира пред БНР Румен Петков.

„Трябваше да се пооцапа в Катар с бизнес форума, за да си подаде оставката. Въпросът е защо чак сега, а не защо я е подал. Той всеки ден имаше повод да си подаде оставката“, добави той.

Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че правителството е подвластно на чужди интереси и няма никакво значение кой ще бъде министър в него.

„Това правителство е абсолютно в ръцете на чужди монополи, чужда олигархия! То не води собствена политика и затова няма никакво значение Трайков, дали защото е отишъл на плажа или погледнал накриво по време на заседание на Министерски съвет, всичко може да бъде причина. Тук няма истински политически и икономически аргументи. Поначало ГЕРБ няма визия, няма програма, не знае какво иска да направи в България. Какво значение дали ще бъде Трайчо или Делянчо?! Все тая е“, категоричен беше Сидеров.

Депутатът от ДПС Четин Казак пък коментира, че целият кабинет трябва да бъде сменен.

„Понеже премиерът е запален по футбола, може би той трябва да отговори когато един отбор акумулира загуба след загуба и крах след крах, не е ли време собственикът да смени треньора. В случай собственика можем да го наречем народ, а треньорът се сещате кой е на отбора. Земеделският министър, мисля, че има също много, много, много основания да бъде сменен. Като цяло правителството не се справя, виждате, държавата затъва“, каза още Казак.

#Трайчо Трайков #министър на икономиката #енергетиката и туризма #оставка #Волен Сидеров #Атака #Румен Петков #БСП #Четин Казак #ДПС #Министерски съвет #ГЕРБ #премиер #опозиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »