Драшков: Оставката ми е лично решение

Драшков: Оставката ми е лично решение
Иван Драшков беше освободен от поста си през 2008 г. и беше назначен отново в края на 2009 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Решението за оставката ми е лично и няма връзка с оставките на двамата министри Трайчо Трайков и Стефан Константинов, заяви заместник-председателят на ДАНС Иван Драшков.

В петък сутринта министър-председателят Бойко Борисов обяви по националната телевизия, че ще приеме оставката на Драшков, която е депозирана при него. Борисов обаче отказа да коментира причините за напускането на заместник-шефа на ДАНС.

Пред БНР Драшков уточни, че според него, 27 години в системата на сигурността са достатъчни. Той съобщи още, че оставката му не е продиктувана от скандали.

Според заместник-председателя на Държавна агенция „Национална сигурност” в края на годината изтича мандатът на сегашното ръководство на Агенцията. Това също е причина Драшков сам да поиска да бъде освободен.

Иван Драшков беше освободен от поста си през 2008 г. по време на ръководството на Петко Сертов с предложение от тогавашния министър-председател Сергей Станишев, но обжалва освобождаването си и спечели делото в съда.

В средата на декември 2009 г. той отново бе назначен на работа на зам.-председателския пост в агенцията.

Той е и един от 153-та служители на агенцията, които са били агенти на бившата Държавна сигурност.

#оставка #Трайчо Трайков #Стефан Константинов #ДАНС #Иван Драшков #Бойко Борисов #министър-председател #Държавна агенция „Национална сигурност” #Сергей Станишев #Петко Сертов #съд #Държавна сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"