Бойко: Младенов се пече на бавен огън, Трайков се пече на плажа

Бойко: Младенов се пече на бавен огън, Трайков се пече на плажа
Премиерът определи Българо-катарския бизнес форум като „изключителна глупост”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Докато Ники Младенов се пече на бавен огън за бизнес форума в Катар, Трайков се пече на плажа, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

В петък сутринта по БНТ премиерът определи Българо-катарския бизнес форум като „изключителна глупост“, тъй като е бил организиран рано сутринта и е било ясно, че представителите на катарските фирми нямало как да присъстват.

„Не трябваше да има сутринта обявен такъв форум. Цял ден медиите в България се упражняваха върху нас. Като тръгвам за срещата с емира, гледам – Трайков се пече на плажа. Посещението беше брилянтно организирано в Катар от Външно министерство, Ники Младенов се пече на бавен огън, как ще дойдат арабите в 10.00 часа на такъв форум, когато началникът им го няма“, обясни Борисов.

По думите му проваленият бизнес форум в Катар е капката, която е преляла чашата за оставката на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

„Има капка, която прелива – това е икономическият форум в Катар. При едно брилянтно организирано от Външно министерство посещение в Катар в рамките на два дни, емир дойде на крака в хотела на нашия форум, с куп предложения и т.н. Защо трябваше да има откриване в 10.00 часа, как ще дойдат арабите, когато началникът им го няма“, каза още премиерът.

Нито един катарски бизнесмен не се появи на бизнес форума в катарската столица Доха, за където специално летяха представители на сто български компании.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #бизнес форум #Катар #Трайчо Трайков #Николай Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"