Найденов: Не провал, а голям пробив постигнахме в Катар

Найденов: Не провал, а голям пробив постигнахме в Катар
Според Найденов делегацията в Катар е била приета добре и това е най-успешната бизнес визита. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Катар нямаше провал, в Катар имаше много голям пробив като цяло, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Това той каза по повод коментарите, че българската визита в Катар се е провалила заради лошо организирания бизнес форум, на който присъстваха около 100 български фирми и нито един представител на катарска компания.

„Имаше проблем с едно-единствено мероприятие – проблем с този икономически форум. Не знам откъде дойде – дали от лоша организация. Нещата в арабските страни се променят в последните минути. Не знам кой е организирал форума, знам че го е открил министър Трайков. Не мога да коментирам този форум. Министерство на външните работи организира цялата визита“, обясни Найденов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него делегацията в Катар е била приета добре и това е най-успешната бизнес визита.

Найденов отказа да коментира оставките на колегите си Трайчо Трайков и Стефан Константинов, като добави, че това не би било коректно спрямо тях и че те сами трябва да обяснят своите мотиви.

#Стефан Константинов #Трайчо Трайков #бизнес форум #Катар #министър на земеделието и храните #Мирослав Найденов #Министерство на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »