Близнашки се връща в университета

Близнашки се връща в университета
A A+ A++ A

Служебният премиер  Георги Близнашки каза, че се връща в университета, в който преподава. „Няма да стана посланик и няма да отида в Конституционния съд”, увери той и коментира, че си има достатъчно работа и не знае защо толкова хора са загрижени за бъдещето му.

Министър-председателят връчи наградата „Св. Паисий Хилендарски” за 2014 година на писателят акад. Антон Дончев

„Имам честта да връча наградата на акад. Антон Дончев за изключителния принос за развитието на националната културна идентичност и духовните ценности, както и за ярката му гражданска доблест”, каза Близнашки, цитиран от "Фокус".

Акад. Дончев посочи, че ни събира името и делото на един велик човек и българин. „Св. Паисий Хилендарски е най-ярката звезда от хората, които ние наричаме български будители. Думите на Отец Паисий са думи на наш съвременник. Трябва да кажем „Ние сме българи!”. Трябва да сме щастливи, че сме българи”, подчерта академикът.

„Правото на достойнство е преди свободите и преди правата, защото е гръбнак на нашето право да стоим изправени. Да благодарим на Св. Паисий Хилендарски, че е защитил нашето достойнство”, каза още акад. Антон Дончев.

#Георги Близнашки #Антон Дончев #Паисий Хилендарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"