Патриотичният фронт: ГЕРБ проявява малодушие, страх и несигурност

Патриотичният фронт: ГЕРБ проявява малодушие, страх и несигурност
На 28 октомври в Народното събрание имаше лидерска среща. На снимката - Цецка Цачева от ГЕРБ и Валери Симеонов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Т.нар. "отговорни фактори от ГЕРБ " проявяват малодушие, страх и несигурност в момент на тежка криза и очакване за решителни и националнотговорни действия от всички политически сили. Това заявяват от Патриотичния фронт (ПФ) в декларация, подписана от Валери Симеонов, като определят разпространените в медиите инфофрмации на въпросните фактори като лъжи.

Патриотичният фронт е единствената национално отговорна и абсолютно последователна политическа сила, която нито за момент не промени позицията си, че за стабилно управление на България е необходимо да бъде съставена

програма за спасението на България (2014-2018 г.)

която да бъде съгласувана с възможно най-широк кръг парламентарно представени сили, като едва след това да пристъпи към съставяне на правителство, заявяват от ПФ.

Те подчертават, че от 5 октомври до днес категорично са заявявали, че не желаят да участват със свои представители в евентуално бъдещо правителство и това било заявявано на всички етапи в хода на преговорите с ГЕРБ - на 16, 23 и 30 октомври, както и на лидерската среща на 27 октомври.

Никога не е било поставяно

условие за неучастие на конкретни лица от ГЕРБ или Реформаторския блок

в евентуално бъдещо правителство, с изключение на представители на етническата партия НПСД. ПФ никога не е настоявал за задължително изучаване на предмет "Християнство" в средния курс, тъй като това противоречи на програмата на коалицията, се казва още в декларацията.

#ГЕРБ #Патриотичния фронт #ПФ #декларация #Валери Симеонов #преговори #Реформаторския блок #НПСД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »