АБВ няма как да подкрепи десен кабинет

АБВ няма как да подкрепи десен кабинет
Румен Петков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Някои от колегите в Изпълнителен съвет на АБВ с чувство за хумор казват: „Добре че са медиите  да разберем в какъв формат ще участваме в едно следващо управление“. Първо – АБВ е лявоцентристка формация и на предния си национален съвет взехме решение да кандидатстваме за членство в партията на Европейските социалисти.  Второ – ясно сме казали, че АБВ няма как да подкрепи десен кабинет. Важно е до дни да има яснота как ГЕРБ си представят управлението, каза Румен Петков от АБВ в интервю за предаването „Деконструкция“ по БНР.

"Ако в правителството, което ще излъчи 43-тото НС  има хора, които формално служат на други държави, служби и институции лично аз ще бъда обезпокоен, а мисля че и повечето български граждани", коментира Петков.

Бившият вътрешен министър се надява да няма такива хора.

"Аз мисля, че на България е нужно мнозинство, което има политическа плътност. Моето усещане е, че ГЕРБ и Бойко Борисов нямат проблем с мнозинството. Дали ще бъдат митичните 13 депутата от Реформаторския блок, дали ще бъдат 15-ина от разпадащата се „България без цензура“, дали ще бъде подкрепа на ДПС за правителство на малцинството, аз мисля, че ГЕРБ няма проблем с мнозинството, а има проблем с политическата легитимност на мнозинството. България не бива да има този проблем, защото това  може да продължи да задава въпроси около боравенето на страната ни с евроинструментите", каза още Румен Петков.

#Румен Петков #Петков #АБВ #правителство #ГЕРБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"