СДС: Трайков освободен от енергийния октопод

СДС: Трайков освободен от енергийния октопод
Димитров заяви, лично той е очаквал оставката на Трайков, ако „тъмните сили около АЕЦ „Белене” започнат да вземат надмощие”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Позицията по проекта „Белене“ на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е причина за неговата оставка, тъй като не е в интерес на енергийния октопод, заяви съпредседателят на ПГ на „Синята коалиция“ и лидер на СДС Мартин Димитров.

Оставките на министъра на здравеопазването Стефан Константинов и на министъра на икономиката Трайчо Трайков бяха приети на извънредно заседание на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ късно в четвъртък.

„За министър Константинов въобще не съм изненадан, тъй като секторът е в пълен безпорядък и има страшно много проблеми, включително, както се оказа – с лекарствената политика, с прозрачността, с управлението на сектора. По-голямата изненада е оставката на Трайчо Трайков“, коментира Димитров пред „Фокус“.

По думите му лично той е очаквал оставката на Трайков, ако „тъмните сили около АЕЦ „Белене“ започнат да вземат надмощие“.

„Явно хората, които стоят зад „Белене“, започват да вземат превес и това е и моята оценка за ситуацията. Трайков имаше поне по този повод ясна позиция, макар че по въпроси като АСТА с него имахме сериозни различия и те бяха публични“, добави Димитров.

Според синия лидер по отношение на проекта „Белене“ Трайков имаше „една разумна позиция, която защитаваше българските национални интереси“ и това е истинската причина за оставката на Трайчо Трайков, макар че от ГЕРБ споменават други неща.

Според него следващият министър, който ще бъде сложен от страна на ГЕРБ, ще бъде с прякото поръчение да довърши „Белене“, където явно „енергийният октопод печели битката засега“.

#Бойко Борисов #премиер #оставка #Стефан Константинов #Трайчо Трайков #министър на здравеопазването #министър на икономиката #енергетиката и туризма #ГЕРБ #СДС #Мартин Димитров #Синята коалиция #Белене #ACTA

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници