ГЕРБ удовлетворени от срещата с Реформаторите

ГЕРБ удовлетворени от срещата с Реформаторите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Успяхме да изчистим до голяма степен петте основни разминавания. И сме много удовлетворени от това, че продължихме разговора за изясняване на реформите, които трябва да направим", каза в петък Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ.

На срещата на ГЕРБ с Реформаторския блок като различия са се очертали отделните детайли, свързани с методите, които да се използват.

Оформен е профилът на реформите в секторите правосъдие, здравеопазване, образование и в администрацията.

„Нашето изискване, срещу което нямаше възражение, беше да има пропорционалност на представителството. Говорим за принцип, не за цифри”, каза Бъчварова в отговор на въпрос дали са обсъдили как ще бъдат разделени министерските постове.

"Кандидатът за премиер е г-н Борисов, това решение не е на парламентарната група, а на Изпълнителната комисия на партията", заяви Бъчварова и добави, че вътрешнокоалиционните отношения ще разискват само с РБ.

Томислав Дончев от ГЕРБ коментира, че решения в коалицията ще се взимат без каквито и да било неконституционни методи.

„В състояние сме да работим с най-високо темпо", увери Дончев. Коментирано е, че възможният реалистичен срок на консултациите е понеделник. За нас няма причина да не бъде”, каза още Томислав Дончев.

„Искането ни беше колегите до неделя на обяд да предложат коментар на всичко, написано до момента. Имахме искане утре следобед да получим техните виждания и конкретни предложения за МС. Не случайно, защото виждането за структурата на МС, разпределението на отговорностите, е съществена част от коалиционното споразумение”, добави Дончев. Реформаторите са казали, че ще им бъдат необходими още няколко дни.

„Утре в рамките на деня изпращаме проект за програмна декларация и на следваща среща – неделя от 13.00 часа, да продължим обсъждането”, каза Томислав Дончев.

#Румяна Бъчварова #ГЕРБ #Томислав Дончев #реформаторски блок #МС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"