И ловците излизат на протест

И ловците излизат на протест
A A+ A++ A

Над 200 ловци от Асеновград, Пловдив, Смолян, Русалско и Чепеларе ще блокират републиканския път Пловдив-Смолян в 14:00 ч. днес.

Намерението им е да застанат на пътя и да не пропускат автомобили за около час от името на близо 12 000 ловци и рибари в района. Официалното разрешение е за половин час.

Искането на ловците е за промяна в Закона за лова, допускащ самоволията в частните ловни стопанства. Всички капани и заграждения да бъдат премахнати, настояват авджиите. Това, което конкретно се иска, е да бъде прекратена практиката на улавяне с капани на едър дивеч, вкарването и отстрелването му в заградените ловни площи в държавните ловни стопанства и дивечовъдните участъци, дадени под аренда.

Преди това, в центъра на село Хвойна, започва митинг-шествие, организирано от сдружение на ловците и риболовците "Чернатица".

"С участието си в митинга всички ловци искат да заявят, че независимо от състава и формата на бъдещото правителство, те ще се борят за промяна в Закона за лова и опазване на дивеча и възстановяване на нарушените им конституционни права. Те настояват да бъде прекратена практиката на улавяне с капани на едър дивеч, вкарването и изтребването му в заградените ловни площи в Държавните ловни стопанства и Дивечовъдните участъци, отдадени под аренда", информират организаторите.

Открита е и подписка, в която само от Пловдив са се подписали около 2600 човека.

#ловци #протест #закон #дивеч #капани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"