Радан Кънев: Няма драма в българския парламент

Радан Кънев: Няма драма в българския парламент
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Нищо драматично не смятаме, че се е случило днес, което да изисква спешно наше решение”. Това обяви лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев в парламента.

„Към момента продължаваме срещите и разговорите по вчерашната си позиция – нямаме ново решение, нямаме спешно заседание, ще направим и сондажи с партийните си ръководства. Няма спешна и екстремна ситуация в българския парламент”, заяви Кънев.

Вчера Бойко Борисов обяви, че единствената възможна формула е да се направи коалиция на малцинството с Реформаторския блок. Реформаторите обаче поставиха условието във властта да участва и Патриотичният фронт.

След срещата на шефа на ЕНП Жозеф Дол с партийните лидери Борисов бе категоричен, че Патриотичният фронт е недопустим партньор на ГЕРБ, тъй като точките от програмата на ПФ не отговарят на евроатлантическата ориентация на партията му.

"Ако подпишем с Реформаторския блок коалиция – внасям това, ако не подпишем, ще внеса само на ГЕРБ”, посочи Борисов.

След кратко събрание на Реформаторите в стаята им в Народното събрание Кънев обяви, че са обсъждали позицията за удължаване на надзора на КТБ, а не правителство.

По думите му спешно и важно е временната комисия за бюджет и предложението за удължаване надзора над КТБ, „много по-важно от срещата с Жозеф Дол”.

Попитан кога ще обсъдят вариантите за съставяне на кабинет Кънев отговори, че без всякакво бързане ще бъде обсъдена и срещата с Жозеф Дол, изказването на Бойко Борисов и това, че Реформаторският блок ще продължат срещите си.

#Радан Кънев #Реформаторски блик #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"