Каналджии в ареста, обрали имигранти

Каналджии в ареста, обрали имигранти
A A+ A++ A

19-годишния каналджия е задържан с още трима апапи, защото обрали всички по-ценни вещи на група нелегални имигранти в района на Елхово.

Служителите на гранична полиция едва успели да предотвратят саморазправа на потърпевшите с малкия тарикат.

Случаят се разиграл в землището на с. Момина Църква, общ.Средец, където са заловени 34 нарушители на границата - 30 мъже и 4 жени. 12 от тях казали, че са от Сирия, 22 - от Ирак.

При разпитите се изяснило, че групата преминала границата в района на 159 гранична пирамида и била поета от 19-годишен каналджия от региона. Той  укрил хората в землището на с. Момина Църква но по-късно се върнал с трима, които обрали нелегалните имигранти. Взели им всичко по-ценно – пари, телефони, часовници.

В постановката те инсценирали обир и на 19-годишния каналджия и си тръгнали.

Чужденците обаче не се хванали на въдицата и тръгнали да го бият. Тъкмо в този момент се намесила гранична полиция.

В започналото разследване близо до мястото са открити и задържани и двамата организатори на канала, на 29 и 39 години. На сутринта са задържани и тримата грабители, на 21, 25 и 37 години. В домовете им били открити част от плячкосаните вещи.

Нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Болярово. Там са и шестимата българи. Срещу трима е образувано досъдебно производство по чл. 280 от НК за каналджийство, а срещу другите трима – по чл. 198 за грабеж.

.

#имигранти #каналджия #Елхово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »