Янаки Стоилов: Нужен ни е чисто нов Управителен съвет на БНБ

Янаки Стоилов: Нужен ни е чисто нов Управителен съвет на БНБ
A A+ A++ A

Трябва да се състави чисто нов Управителен съвет на БНБ, заяви пред ТВ7 депутатът от БСП Янаки Стоилов, зам.-председател на новото Народно събрание.

Решението по казуса за КТБ трябва да е такова, че да служи за предупреждение към всички в банковата система – да действат спрямо закона, каза Янаки Стоилов.

Съставянето на правителство депутатът оприличи на бюлетина за нивото на река Дунав – всеки ден има изменения. При откриването на Народното събрание ситуацията сякаш изглеждаше по-оптимистична, отбеляза той.

Вчера се появиха нови въпроси и формули, отново се говори за коалиция от две десни партии, които създават определена несигурност, смята депутатът от левицата. По негово мнение формирането на кабинет и решаването на спешните задачи трябва да стане възможно най-бързо, защото хората очакват реални промени.

"Вече 25 години българите се надяват нещата да тръгнат към добро, а това не се случва. Сега дори не можем да се сравняваме не само с развитите страни, но и с тези, които преди време бяха на нашето ниво. Оказа се, че нашата демокрация е напазарувана – пазаруват я хората с пари, за да получат власт, защото властта дава възможност за трупане на още пари" обясни Янаки Стоилов.


 

#Янаки Стоилов #правителство #КТБ #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници