Обвиниха Кунева в изнудване

Обвиниха Кунева в изнудване
A A+ A++ A

Депутатът Гроздан Караджов твърди, че Меглена Кунева изнудва Реформаторския блок и под заплахата от разцепление успява да прокара всяко свое решение и да принуди ДСБ да отстъпва непрекъснато, пише в. „Преса”.
Напрежението се нагнети и конфликтът се пренесе в кулоарите на парламента, като се стигна до размяна на реплики между Караджов и Кунева.

Повод за скандала бе номинирането на Иван К. Иванов за заместник-председател на НС от квотата на Реформаторския блок. Името му се появи неочаквано, след като до балотаж достигнаха лидерът на БЗНС Николай Ненчев и бившият председател на 40-ото НС като депутат от НДСВ Борислав Великов.

Кандидат за поста е бил и лидерът на СДС Божидар Лукарски, но той си направил отвод.
Двата лагера не се разбрали и кой ще изнесе встъпителната реч при откриване на НС, та се наложи двамата съпредседатели - Кунева и Кънев, да си поделят времето.

Реформаторите са разделени и по въпроса за участие в кабинета. Лидерите на ДБГ и СДС приемат условието на ГЕРБ и са готови да заемат министерски постове. Радан Кънев не е преосмислил отказа си от такава стъпка и държи да остане в парламента.

#Гроздан Караджов #Меглена Кунева #Николай Ненчев #Реформаторския блок #Радан Кънев #Божидар Лукарски #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"