СДС: Докладът за картелно споразумение за горивата до 20 март!

СДС: Докладът за картелно споразумение за горивата до 20 март!
Според Мартин Димитров, ако правителството не предприеме мерки за намаляване на цените на горивата, те могат да достигнат 3 лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентарната икономическа комисия няма да изслуша днес председателя на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов, тъй като антимонополната комисия умишлено бави доклада дали има картелно споразумение за високите цени на горивата, заяви председателят на икономическата комисия Мартин Димитров.

Той прогнозира, че ако правителството не предприеме мерки за намаляване на цените на горивата, те могат да достигнат 3 лева, предаде БНР.

„Този доклад е внесен за разглеждане още на 6 март от съответния комисар, но антимонополната комисия, не знаем по какви причини, бави неговото окончателно приемане. Знаем и това, че комисията разполага с данни, че няколко петролни компании са в спорни взаимоотношения по отношение определянето цените на горивата“, посочи Димитров.

По думите му от СДС и „Синята коалиция“ настояват Комисията за защита на конкуренцията да представи дългоочаквания доклад не по-късно от 20 март.

„Второ, правителството да предприеме и представи пред парламента мерки за гарантиране конкуренцията на пазара на горива, които през пазарни механизми да свалят цените“, добави той.

„Правителството, ако така я е подкарало, утре цената на горивата може да мине и три лева, защото тези играчи на пазара, каквото и да направят, никой не ги санкционира“, подчерта Мартин Димитров.

#цени #горива #„Синята коалиция“ #СДС #Комисията за защита на конкуренцията #Петко Николов #Мартин Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"