Александър Йорданов -председател на 36-то НС: Парламентът ще работи трудно

Александър Йорданов -председател на 36-то НС: Парламентът ще работи трудно
A A+ A++ A

Г-н Йорданов, каква е Вашата прогноза за новото Народно събрание, колко време би издържало при такава конфигурация на политическите сили?

Изборите формираха парламент, който се очертава да работи трудно. Самият факт, че има осем парламентарни групи предполага общи и добри решения. Разбира се, в първия ден на този парламент не мога да пожелая друго, освен това да изкара целия си мандат и да работи за доброто на България.

От какво ще зависи това?

Това ще зависи и ще стане ясно още в първите дни и то е свързано с излъчването на стабилно правителство.

А ако не е възможно да се състави стабилно правителство, какво да очакваме?

Ако парламентът не може да излъчи стабилно правителство с достатъчно мнозинство, то очевидно и съдбата му няма да е такава, каквато може би хората очакват.

Колко трудно ще бъде на председателя на новото Народно събрание при тази ситуация?

Естествено, че ще му бъде много трудно. За съжаление част от политиците продължават да се държат предизборно. Те като че ли не могат да осъзнаят, че влизането в парламента означава, че напускаш позицията си до голяма степен на партиен функционер и ставаш представител на целия народ, както е записано в Конституцията. А след като си представител на целия народ, то трябва да отчиташ общия интерес и да търсиш воля за съгласие.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »