Захариева: Не притискайте Искров

Захариева: Не притискайте Искров
A A+ A++ A

Управителят на БНБ Иван Искров не трябва да бъде притискан да напусне поста, смята вицепремиерът по икономическата политика в служебното правителство Екатерина Захариева.

Решението да подаде оставка е лично и смятам, че натиск не трябва да има, каза тя в сутрешния блок на бТВ.

Обратна бе позицията вчера на лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Михаил Миков след срещата им в парламента - че трябва час по-скоро Искров да подаде оставка.

Захариева напомни, че по закон само той може да се откаже от поста. "Ако надзорът не е извършван както трябва отговорността дали е на Искров, или на целия УС на БНБ, трябва законът да каже. По закон хората, които са извършили престъпленията, трябва да носят отговорност. Този въпрос го решава съдът и прокуратурата", каза Захариева.

Нейната информация е, че Искров е готов да докладва какво става и след като го изслушат, ще решава. "Искров заяви, че още в първия ден на НС е готов да внесе доклад за КТБ", посочи Захариева.

За КТБ трябва да се наемат външни специалисти, убедена е Захариева.

По ресора си служебният вицепремиер каза, че пари за подготовка на пътищата за зимата няма. "Още когато влязох в министерството, парите бяха изхарчени на 88%", каза Захариева. Взетите пари от министерствата в края на мандата на предишното правителство били причина да изчезнат парите за поддръжка на пътищата. Колко ще са средствата за 2015 г. щял да определи новият бюджет.


#Екатерина Захариева #Иван Искров #КТБ #пътища #пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"