Овчаров: ГЕРБ привежда ACTA в действие

Овчаров: ГЕРБ привежда ACTA в действие
Според депутата от „Коалиция за България“ Румен Овчаров управляващата партия вече е започнала да „привежда“ ACTA в действие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Според депутата от „Коалиция за България“ Румен Овчаров управляващата партия вече е започнала да „привежда“ ACTA в действие.

„Управляващите привеждат АКТА в действие чрез филтрирането на достъпа до интернет сайтовете“, заяви Овчаров при разискване на промените в Закона за хазарта, предаде КРОСС.

Овчаров отхвърли предложените от управляващите текстове с мотива, че по този начин се регламентира вкарването на „черни списъци“ за фирми или сайтове по преценка на Комисията по хазарта.

„Така се създава директен механизъм за контрол върху интернет трафика и както потвърждават много от доставчиците, това е начин да се въведат по заобиколен начин някои от идеите на АКТА“, възмути се Овчаров.

Според депутата от левицата на практика всички, които нямат лиценз и въпреки това организират хазартни игри, ще извършват незаконна дейност и няма нужда да се натоварва Комисията по хазарта с това да търси кой е доставчикът на интернет.

„Не е ли това едно доста безсмислено надбягване с времето? Защото всяка интернет страница в черния списък на другия ден може да бъде пререгистрирана с променено име“, посочи Румен Овчаров.

#Румен Овчаров #Овчаров #ACTA #Коалиция за България #Закона за хазарта #достъп #сайтове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »