Валери Симеонов: Ако ни искат министри, ще им дадем експерти

Валери Симеонов: Ако ни искат министри, ще им дадем експерти
Валери Симеонов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че още не се знае дали ще участват с министри в бъдещото управление.

"Снощи научихме, че има промяна в позицията на ГЕРБ, въпреки че преди дни се съгласихме за подписване на програма за отговорно управление. Не мога да кажа дали ще променим позицията си да не участваме с министри, въпреки че имаме решение да не участва с политически лица в правителството" коментира Симеонов в предаването „Седмицата" по "Дарик". 

В петък вечерта в интервю за БНТ Цецка Цачева заяви, че желанието на ГЕРБ е Патриотите да участват в правителството, тъй като формулата за управление, която е успешна според ГЕРБ, е политически кабинет със споделена отговорност.

„По време на разговорите с ГЕРБ ние се обединихме около съставянето и подписването на програма за стабилно управление и малко съм изненадан от промяната в позицията на ГЕРБ. Научих от медиите за това и все още нямаме отговор по този въпрос, тъй като решенията при нас се взимат колективно. Ако има официално позиция на ГЕРБ по този въпрос, ще преразгледаме нашата позиция по време на заседанието на политическия съвет в неделя. На този етап нашето решение е да не участваме с министри. Мотивът е, че едно директно участие в правителство на партия с мандат за съставяне на правителство, в случая ГЕРБ, това може да бъде тълкувано като отстъпление на нашите позиции за желание за собствено управление, каквото сме изразили в кампанията преди изборите", каза Симеонов.

Според него, правителството трябва да бъде от експерти и тогава те биха предоставили специалисти за министри.

#Валери Симеонов #Симеонов #Патриотичния фронт #ГЕРБ #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »