Причина за задръстванията са летните гуми

Причина за задръстванията са летните гуми
Снимка: Снимка: sxc.hu
A A+ A++ A

Пътната обстановка в цялата страна е усложнена. На автомагистрала „Хемус“ придвижването е изключитлно трудно и в двете посоки. По пътя към София има стеснени участъци, а по пътя към Варна два тира са препречили движението.

На прохода "Витиня" се е образувала километрична опашка от автомобили. Опашката едва помръдва и на практика е блокиран пътя за цяла Северна България.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че причината за огромното задръстване е, че много от шофьорите карат все още с летни гуми. От началото на седмицата от агенцията и МВР предупреждават, че се очакват валежи над цялата страна и трябва да се сложат зимни гуми.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

#"Пътна инфраструктура" #МВР #задръствания #зима #валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници