Граничният полицай, който прегази бебе, бил съсипан

Граничният полицай, който прегази бебе, бил съсипан
Полицаят, прегазил детска количка и убил бебе, остава под домашен арест.
A A+ A++ A

Граничният полицай Костадин Стоянов, който помете с колата си бебешка количка и уби 11-месечно момиченце на 11 септември в бургаското село Крушевец, обяви, че е съсипан и от тогава не може да спи нормално.

"Семейството ми го приема много тежко, синът ми ходи на психолог. Не съм се свързал със семейството - няма думи които да утешат такава мъка, не знам какво да им кажа", коментира Стоянов пред Нова телевизия.

Бившият граничен полицай обаче не каза какво наказание заслужава. Той обясни, че хората не бива да определят наказания, съдът ще определи какво заслужава.

"Аз мисля, че бях достатъчно внимателен, не знам как стана, не знам как се случи", каза Стоянов.

Кръвната проба на Стоянов установи, че той е карал с 0,3 промила алкохол в кръвта. Показателите на урината бяха 0,47 промила. Единствено проверката с дрегер отчете 0,67 промила, което е над допустимия минимум.

"Не е доказано, че е употребил алкохол, не става въпрос за убийство, това е пътно транспортно произшествие. Няма обвинение че инцидентът е станал под управление на алкохол, каза адвокатът му.

Родителите на прегазеното бебе настояват извършителят да бъде осъден на доживотен затвор.

Миналият месец жителите на Крушевец излязоха на протест и блокираха пътя, като искането им е да се поставят легнали полицаи, за да няма повече жертви. Според хора от селото, които още не могат да излязат от шока, шофьорът бил неадекватен. На мястото на инцидента веднага пристигат колеги на граничния полицай, които са отишли и са му купили няколко кисели млека.

#Костадин Стоянов #Стоянов #Крушевец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »