Не повдигат обвинение срещу съпругата на Цветан Василев – Антоанета Василева

Не повдигат обвинение срещу съпругата на Цветан Василев – Антоанета Василева
A A+ A++ A

Без повдигнато обвинение напусна сградата на националното следствие Антоанета Василева, съпругата на собственика на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.

След продължилия повече от два часа разпит по досъдебно производство за пране на пари срещу Василеви адвокатът на съпругата Менко Менков обясни, че имотът в Женева е закупен с лични средства на Цветан Василев, за които той е платил данъци и е взет кредит от швейцарска банка. Цялата документация за покупката е предоставена на следствието, каза адвокатът.

По-рано тази седмица говорителят на Софийска градска прокуратура Павел Панов обяви, че е образувано досъдебно производство за пране на пари срещу Василеви по член 253 от НК.

Според медийни публикации  в началото на октомври властите в Лихтенщайн потвърдили за такива разследване, след като банка в Лихтенщайн подала информация до властите. "Процедурата започна, след като банка в Лихтенщайн внесе доклад в Бюрото за финансово разузнаване (FIU) въз основа на закона за дю дилиджънс и FIU ни предаде това уведомление". Очаквайте подробност

В интервю за Novinite.bg Антоанета Василева обясни за въпросния имот следното:

"Имотът в Женева е закупен с кредит, обезпечен с ипотека, с минимално участие на купувача, което представлява обичайна практика в страна като Швейцария. Къщата е записана на мое име, но е съпружеска имуществена собственост. Не е на името на фирма или фондация, каквато практика е въведена от много наши сънародници. Имотът е надлежно указан в данъчната ми декларация. Някой очевидно е занесъл декларацията ми в редакцията на вестник „Труд“, търсейки евтина сензация. В това се заключава т.нар. „ексклузивно журналистическо разследване“. Всеки има право да инвестира в проекти, в акции, в недвижими имоти и др., като по този начин диверсифицира риска".

#Антоанета Василева #Цветан Василев #Женева #следствие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"