Асад и съпругата му водели безгрижен живот на фона на кръвопролитията

Асад и съпругата му водели безгрижен живот на фона на кръвопролитията
Имейлите показват 46-годишния Асад като своенравен, безгрижен човек, който не се притеснява особено от кръвопролитията в страната. Снимка: АФП
A A+ A++ A

Хиляди имейли, за които се твърди, че са от президентската двойка на Сирия и нейното близко обкръжение, бяха оповестени от активисти на сирийската опозиция, разкривайки личния живот на президента.

В разгара на щурма на сирийската армия срещу град Хомс президентът Башар ал-Асад изпратил на съпругата си текста на кънтри песен, а родената във Великобритания Асма похарчила хиляди паунда за бижута и мебели, предаде БГНЕС, позовавайки се на британски медии.

Имейлите показват 46-годишния Асад като своенравен, безгрижен човек, който не се притеснява особено от кръвопролитията в страната.

36-годишната му съпруга Асма ал-Асад пък прекарвала много часове в пазаруване онлайн и търсене на DVD на последния филм от поредицата „Хари Потър“, вероятно за трите деца на президентската двойка.

На 5 февруари, в разгара на щурма срещу Хомс, който ескалира и се превърна в най-кървавия епизод от конфликта в страната, Асад изпратил на съпругата си текста на песен на Блейк Шелтън, американски кънтри и уестърн изпълнител.

Автентичността на 3000-те имейла, изпратени до в. „Гардиън“ от сирийска опозиционна група, не може да бъде потвърдена със сигурност.

Изданието съобщи, че много съобщения до определени хора били потвърдени от получателите. „Гардиън“ обаче предупреждава, че не изключва възможността те да са фалшифицирани.

Някои от най-чувствителните имейли разкриват, че Асад получил съвет от Иран как да потуши бунта.

Ирански дипломат в Дамаск посъветвал президента да използва „мощен и насилствен език“ в публичните си изявления и да оцени високо подкрепата, дадена му от „приятелски държави“.

Господин и госпожа Асад, изглежда, си кореспондирали на английски вместо на родния си език, като президентът използвал псевдонима „Сам“.

Съпругата му, която е родена в Лондон и е живяла във Великобритания до 25-годишна възраст, се наричала „Алия Каяли“.

Тя, изглежда, е пишела редовно съобщения до приятели в Лондон, като ги е молела да й изпращат всякакви неща - от DVD-та до мебели.

На 20 ноември, когато бунтът срещу съпруга й продължаваше, г-жа Асад изпратила имейл до приятел, който скоро трябвало да пристигне в Сирия. В него тя пише:

„На втори-трети ли пристигаш? Ако е така, моля те, донеси „Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2“, излязъл на 2 декември“.

На 20 януари в имейл, за който се твърди, че е от г-жа Асад, уверила приятел, че „Хародс“ изпратили преди няколко дни“ мебели, които тя поръчала онлайн от Амазон.

Преди това съпругата на Асад поръчала с помощта на свой братовчед четири огърлици, направени по поръчка, от бижутер в Париж. Тя искала три огърлици с диаманти и жълто злато и една с диаманти и бяло злато.

#Башар ал-Асад #президент на Сирия #Асад #Сирия #имейли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"