Прогнози: Чака ни нова вълна протести

Прогнози: Чака ни нова вълна протести
Татяна Буруджиева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Трябва да има напасване не само на интереси, но и на страсти, защото политическата ни култура е кавгаджийска. Преговорите между партиите навлязоха в емоционален етап. Истинското сприятеляване между тях обаче е непостижимо", категоричен бе социалният антрополог Харалан Александров в сутрешния блок на ТВ7 в петък.

От своя страна политологът Татяна Буруджиева добави, че още в нощта на изборите не е имало щастливи политици. "Трябваше да сме подготвени за този дълъг процес на договорки, но видяхме, че болшинството от българите отказаха да бъдат представлявани от която и да е политическа сила. Диагнозата от 5 октомври е, че българите клонят към зловредната теза, че можем и без партии и политици", допълни още тя.

"Успоредно с тенденцията към свиване и оттегляне от политиката, има тенденция и към активизъм, която тръгна още от протестите през миналото лято. Сигурен съм, че ще имаме нова вълна от протести съвсем скоро, българите се научиха да се вълнуват", уверен бе Александров и допълни, че протестът сам по себе си носи радост и остава като едно от малкото неща, които да правят българина свободен.

 

#Татяна Буруджиева #Харалан Александров #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »