ТЕЦ-овете по света инвестират в спорт според Дянков

ТЕЦ-овете по света инвестират в спорт според Дянков
Според финансовия министър Симеон Дянков много топлоелектрически централи по света инвестирали в спорт. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Много топлоелектрически централи по света инвестирали в спорта, отбеляза министърът на финансите Симеон Дянков по време на разискванията в парламента днес.

„Такава е практиката при повечето централи в света. Те заделят значителни средства за подпомагането и развитието на регионите, в които са разположени“, отговори министър Симеон Дянков на въпрос на депутата от Коалиция за България Петър Курумбашев относно купуването на ПФК „Берое“ от ТЕЦ „Марица-изток 2“, предаде БГНЕС.

„Да, наистина има такова решение на Съвета на директорите на ТЕЦ „Марица-изток 2“ и на Енергийния холдинг за придобиване на 100% от акциите от ПФК „Берое“ – Стара Загора. Придобиването на клуба се осъществява безвъзмездно и е приет доклад за състоянието на „Берое“ от независим одитор. Според този доклад вземанията на футболния клуб са по-големи от задълженията. Подпомагането на здравеопазването и спорта в региона на Стара Загора е част от фирмената култура на ТЕЦ „Марица-Изток 2“. ТЕЦ-ът инвестира често в спорт, в полза на работниците си. През годините дружеството многократно е подпомагало и доста спорни прояви в района на Стара Загора“, обясни министърът на финансите по време на днешния парламентарен контрол.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"