Лара Фабиан - божествена дори на ръба на силите си

Лара Фабиан - божествена дори на ръба на силите си
A A+ A++ A

Красива, усмихната, грациозна и видимо притеснена, Лара Фабиан остави без думи и без дъх препълнената с верни почитатели зала 1 на НДК. Още с появяването си на сцената тя обясни, че лекарите са й забранили да пее, но го прави заради любовта на публиката и с надеждата, че ще получи подкрепа, независимо че на моменти може и да не звучи перфектно. След всяка песен повтаряше, че й е много трудно да продължи, докато в един момент

безпомощно прошепна "Аз бях до тук"

и така концертът приключи 60 минути след началото, поставено с многообещаващото Je t'aime, на което аудиторията отвърна с големи червени сърца и обяснение в любов - Je t'aime Lara (Обичам те, Лара).

Възторжените аплодисменти и скандирания "Лара" успяха да я върнат на подиума, но само за да благодари още веднъж за доверието и разбирането.

Преди това, вярна на стила си, талантливата белгийка направи

истински музикален спектакъл

в който, макар и на ръба на силите си, изпълни няколко от най-красивите си парчета на италиански, английски, португалски и, разбира се, френски. Музиката и емоцията от песните й сякаш се сливаше с кратките прочувствени монолози, изтръгващи поредната порция силни аплаузи. Очевидно, трогната от топлия прием, в един момент Лара Фабиан дори се разплака, признавайки, че контактът й с българската публика е като "една първа и много пламенна целувка”. Въпреки вълнението и проблемите с гласа, тя продължаваше да прави опит да остане колкото е възможно по-дълго на сцената - въпреки хората от екипа й, които нервно обикаляха отстрани и правеха знаци да спре.

„Вярвам в ангели”, сподели певицата, представяйки един от музикантите си - Рене. Той показа нещо наистина невиждано -

как се свири на... вода

Рене сътвори музика и ритъм само от леген, пълен с вода, и друг съд, който ползваше като ударен инструмент. Получи се уникално звукоизвличане и техника от чифт ръце, които сякаш са програмирани от компютър.

Това беше поредното доказателство, че човешкото въображение е неограничено и може да бъде извор на непредсказуеми комбинации, впрягайки дори стихия като водата в името на изкуството и радостта от живота...

Ето защо, и невероятният Рене и още по-невероятната Лара Фабиан - със стихията на гласа си, ще останат в сърцата на всеки, изпитал наслада от живия контакт с тях.

П.С. Лара Фабиан имаше два концерта в София, в два поредни дни. Първият от тях беше на 22 октомври и на него певицата пя близо два часа. Вижте атмосфера:

#НДК #концерт #Лара Фабиан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Репортаж
Последно от Репортаж

Всички новини от Репортаж »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"