Арестуваха ръководството на ДАИ-Плевен за корупция

Арестуваха ръководството на ДАИ-Плевен за корупция
Снимка:БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Шестима служители на ДАИ-Плевен са арестувани при съвместна операция на Софийска градска прокуратура и ДАНС, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Сред тях са директорът и зам.-директорът на "Автомобилна администрация" в града. Задържано е и лицето, което е посредничело между служителите на ДАИ и фирмите. Същият е криминално проявен.

Специализираното звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС е задържало лицата за срок от 24 часа по ЗДАНС.

При проведеното разследване е установено, че някои от държавните служители са изнудвали транспортни фирми, от които са изисквали плащане на месечен абонамент и са настоявали извършването на годишните технически прегледи да става в точно определен пункт.

Така наречената такса "спокойствие" е била изисквана и от собственици на транспортни фирми и техни представители. Установени са и спорадични плащания при извършени пътни нарушения. Служителите на ДАИ са търгували и с издаване на лицензи за управление на МПС.

До момента броят на фирмите, обект на изнудване, е над десет. Претърсени са служебни помещения в сградата на ДАИ, пункт за извършване на годишни технически прегледи, адреси, офиси, жилища и автомобили.

#ДАИ #Плевен #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »