Найденов: Моника Янова да съди австрийските депутати и медии

Найденов: Моника Янова да съди австрийските депутати и медии
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отрече да е отправял каквито и да е лични нападки към Моника Янова и обясни, че темата е повдигната от австрийските медии и парламент. Снимка: МЗХ
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отрече да е отправял каквито и да е лични нападки към Моника Янова и обясни, че темата е повдигната от австрийските медии и парламент.

„Няма персонална атака срещу госпожа Моника Янова като спътница на господин Станишев“, каза Найденов пред bTV.

„Това бяха цитати от австрийската преса, това се коментира в австрийския парламент, т.е. ако аз пръв съм го казал, би следвало аз да съм отворил темата. Темата се отвори в австрийското общество и по тази логика Моника Янова трябва да съди австрийските парламентаристи и австрийските вестници“, обясни Найденов.

Според министъра повдигнатите покрай скандала с австрийския лобист Петер Хохегер въпроси трябва да получат отговори, защото в противен случай би останало петно върху репутацията на България.

По думите на Найденов един от тези въпроси е дали е морално да се харчат милиони за нещо имагинерно – „да лъскат имиджа на България“, когато по същото време европейските средства за страната са спрени.

„Плаща се за нещо, което всъщност не е свършено“, смята министърът.

„Ако е лъскан имиджът на България, защо ни спряха европейските средства, защо идваха тези лоши доклади?“, запита той.

„Ако в случая няма абсолютно никакъв резултат, тези пари са дадени на вятъра. Ако пък с тези пари, освен на вятъра, са плащали на австрийски политици и тези политици в момента са разследвани за това, разбирате, че това е огромно петно за България“, посочи Найденов.

„И аз като държавник зададох този въпрос, и то не към спътницата на Станишев, към него персонално и към изпълнителя на този договор в лицето на госпожа Моника Янова“, обясни Найденов във връзка с обвиненията към него, че отправя лични нападки към Моника Янова.

В сряда австрийският лобист Петер Хохегер потвърди, че е получил около 1,5 млн. евро от кабинета „Станишев“ за кампания за подобряване на имиджа на България, като 270 000 евро от тази сума са платени на Янова, с която бившият премиер има дъщеря.

#Мирослав Найденов #Найденов #министър на земеделието и храните #Моника Янова #Янова #Сергей Станишев #лобист #скандал #Петер Хохегер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"