Почетоха паметта на загиналите в Швейцария деца

Почетоха паметта на загиналите в Швейцария деца
С цветя и свещи жителите на алпийския град Сион почетоха паметта на децата, които загинаха в автобусната катастрофа в Швейцария на 13 март. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

С цветя и свещи жителите на алпийския град Сион почетоха паметта на децата, които загинаха в автобусната катастрофа в Швейцария на 13 март.

Жители на алпийския град Сион поставиха цветя и запалиха свещи пред портите на местната морга при спонтанната акция в памет на жертвите на автобусната катастрофа, предаде bTV.

Всички жертви вече са идентифицирани. Знае се самоличността и на всички ранени. 21 от загиналите ученици са белгийчета, 6 деца са от Холанция, 1 от Германия, едно от Полша.

14 ранени са настанени в интензивно отделение на болницата в Сион, но са без опасност за живота.

Три с по-сериозни наранявания са транспортирани в университетска болница в Лозана, останалите са в болница в Берн.

Роднини и приятели на загиналите се събраха снощи в църквата „Св. Петър“ в Льовен, за да почетат паметта на загиналите при катастрофата.

Разследващите все още се опитват да установят причините за инцидента. Допускат се три версии - технически проблем с автобуса, човешка грешка, но не се изключва и възможността шофьорът да е получил инфаркт. Това ще установи аутопсия на тялото му.

Белгийският транспортен министър потвърди, че фирмата превозвач е имала всички разрешителни за сигурността. Автобусът е бил сравнително нов.

Шофьорът е спазил изискванията за почивка преди път, не е шофирал с над допустимата скорост в момента на инцидента и всички деца са били с предпазни колани.

#Сион #Швейцария #автобус #катастрофа #загинали #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"