Шефът на ДКЕВР: Засега токът няма да поскъпва

Шефът на ДКЕВР: Засега токът няма да поскъпва
Светла Тодорова Снимка: Crimes.bg
A A+ A++ A

Председателят на ДКЕВР Светла Тодорова заяви, че схемата да се вдига цената на тока през 3 месеца не е добра. В момента цената на тока не е на дневен ред в комисията. 

"Нуждаем се от друга схема, но това означава да се снеме отговорността от другите институции, които имат отношение към финансовите проблеми в системата", коментира Тодорова пред БНТ.

Тя обясни, че в последно време вървели две противоположни тенденции - увеличаваха се разходите и се намаляваше цената на тока. Това доведе до големи загуби в НЕК. Там са концентрирани най-големите проблеми, защото приходите не съответстват на разходите. Това е причината за повишаването на цената на тока.

Според нея дори трябва да се стигне до момент, в който богатите да плащат повече, а социално слабите – по-малко. Светла Тодорова упрекна протестиращите пред сградата на ДКЕВР, че са хвърляли яйца, сякаш отговорността за това е само на тази институция. По време на общественото обсъждане на ДКЕВР за промяна цените на електричеството от 1 октомври, бяха хвърлени яйца по председателя на комисията Светла Тодорова, както и по представители на МИЕ от представители на „Движение за граждански контрол“. Наложи се намеса на полицията. Яйцата бяха хвърлени от станалия известен с участието си във февруарските протести през 2013 г. – Дончо Дудев. 

Тодорова смята, че едва ли мнението на целия народ е такова. 

"Това беше нарушаване на моите човешки права, този гняв и изразяването му по този начин е недопустим", отбеляза Тодорова.

Шефът на ДКЕВР каза също, че политици не звънят в ДКЕВР, дори и в предизборните кампании на някои от тях електроенергията да е присъствала ярко.

#Светла Тодорова #Тодорова #ток #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »