Отговор: БСК работи за възстановяването на доверието в банките

Отговор: БСК работи за възстановяването на доверието в банките
A A+ A++ A

Българската стопанска камара от месеци прави целенасочени опити да възстанови доверието в банковата система, като предлага решения за спасяването на банковата група КТБ.Това заявяват от работодателската организация в отговор на отправената критика от шефката на Банка ДСК Виолина Маринова.

По-рано днес от пресофиса на Банка ДСК разпространиха изявление на Маринова, с което тя се разграничава  от   искането на работодателите и синдикатите за оставка на Управителния съвет и управителя на БНБ Иван Искров, като заявява още, че напуска УС на БСК.

Заедно с останалите работодателски и синдикални организации, БСК създаде Експертен консултативен съвет, който да даде решения за възстановяване на доверието в банковата система, сочат в отговора си от БСК.

"Направени бяха множество опити за диалог с БНБ по въпросите за състоянието на КТБ, включително и на експертно ниво. За съжаление, до момента е налице бойкот на опитите за намиране на общо решение, което да е в полза на гражданите, бизнеса и в защита на финансовата стабилност на страната ни", се казва в изявлението на БСК.

БСК отчита огромната роля на Виолина Маринова за развитието на банковия сектор у нас и признава с респект професионалната експертиза, личната й компетентност, включително и като успешен мениджър. "Приемаме личните и професионални аргументи на г-жа Виолина Маринова да се оттегли от управлението на камарата и изразяваме съжаление, че с нея ни разделя въпрос, по който постигнаха обединение всички национални синдикални и работодателски организации", посочват от БСК.

"Екипът и ръководството на БСК изразяват увереност, че въпреки различията по управлението на банковата система, г-жа Маринова ще остане партньор на работодателската организация в интерес на предприемачите и трайните решения за просперитета на обществото ни", заявяват още от БСК.

#БСК #Банка ДСК #Виолина Маринова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"