Слави Трифонов отива на детската Евровизия

Слави Трифонов отива на детската Евровизия
A A+ A++ A

Композиция на Слави Трифонов ще представи страната ни на детската Евровизия, на 15 ноември в столицата на Малта - Валета. Съавтори на музиката са Евгени Димитров-Маестрото и 10-годишната изпълнителка Крисия Тодорова. 

В песента, наречена "Планетата на децата", на два рояла акомпанират близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, а цялостното звучене е завършено с изпълнението на Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов.

Това е един от най-сложните проекти, по които сме работили, споделя Евгени Димитров.

“В историята на Евровизия има и други примери, когато частна и обществена телевизия работят заедно, за да представят страната си по най-добрия начин. Преди всичко, ние бяхме мотивирани от огромния талант на Крисия, Хасан и Ибрахим", коментира Вяра Анкова, генерален директор на БНТ. Анкова не крие, че когато чула за първи път парчето, помислила, че се изпълнява от много опитен певец.  

"Надяваме се, песента да докосне по същия начин не само нас, но и всички българи в чужбина, както и многобройните фенове на конкурса", казва Павел Станчев, изпълнителен директор на Би Ти Ви.

Като член на Европейския съвет за радио и телевизия (EBU), само БНТ има право да изпрати участник в конкурса. Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на “Евровизия” е #together („Заедно“), а надпреварата ще има благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организацията WorldVision, която се занимава със защита на детските права по света.

България се връща в състезанието след две години отсъствие, за да участва за четвърти път. През 2007 в детската „Евровизия“ се включиха "Бон-Бон", година по-късно за първото място се бори Кръстияна Кръстева. Последната ни изява беше през 2011 г., когато Иван Иванов изпя песента „Супергерой“.

#Ибрахим #Хасан #Хасан и Ибрахим Игнатови #Крисия Тодорова #Крисия #песен #музика #Евровизия #Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »