Обама назначи "цар на еболата" в САЩ

Обама назначи "цар на еболата" в САЩ
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама назначи дългогодишния съветник Рон Клейн за експерт, който ще отговаря за действията на американската администрация в борбата срещу вируса ебола, съобщава Wall Street Journal.

Решението за назначаването на така наречения „цар на еболата” създава нова позиция в Белия дом, чиято цел е по-скоро координацията между агенциите и изпращането на послания до все по-обезпокоената общественост, отколкото прилагането на политики за борба с кризата, коментира вестникът.

Назначението е най-силният отговор, който Обама е дал досега на критиките за неправилните действия на държавата в управлението на кризата, откакто в САЩ почина либериец с ебола.

Също така Обама ще изпрати в Далас представител на агенцията за извънредни ситуации, който да координира работата между федералните и местните власти по предотвратяване на разпространението на ебола.

„В Тексас ще бъде изпратен опитен координатор на Федералната агенция по извънредни ситуации (ФЕМА), за обезпечаването на федерална помощ там, където е най-необходима, както и представител на президентската администрация на САЩ с цел обезпечаване предоставянето на необходимите федерални ресурси”, се посочва в съобщение на Белия дом.

#ебола #САЩ #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници