По нанадолнището...

По нанадолнището...
Важните въпроси, които трябва да решава България, чакат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българите сме станали два пъти по-бедни за седем години, а всеки четвърти гладува, сочи статистиката.

На фона на това състояние, в което с намираме от години и не ни е чуждо, сме изправени пред нови предизвикателства.

Надеждата, че изборите донякъде ще очертаят посоката, се изпари още в нощта, когато станаха ясни резултатите от тях. Изправени сме пред дълбока политическа нестабилност, липса на кабинет и продължаващи консултации за съставянето му - без ясен край, по неясна формула и с много условия.

На всички е ясно обаче, че нови избори е най-неблагоприятният сценарий, предвид ситуацията, в която се намираме. Те ще излязат твърде скъпо на икономиката ни и няма кой знае колко да променят положението. Ако все пак има промени, вариантите са два: да амбицират гражданите да не гласуват и да имаме още по-ниска избирателна активност или да се задейства наказателен вот, тъй като хората вече дадоха гласа си и очакват политиците да не се подиграят с него.

На фона на всичко това, важните въпроси, които трябва да решава България, чакат.

Актуализацията на бюджета, приемането на бюджет за 2015 година, решаването на казуса КТБ, оздравяването на енергетиката, старт на спешните реформи в ключови сектори. Всички тези проблеми трябва да бъдат решени в кратък срок от новия кабинет. Страната ни се нуждае от стабилно и силно правителство.

Ако партиите не се договорят обаче, нов кабинет можем да очакваме след месец, а може би и повече. Това допълнително би влошило обстановката, в която се намираме и би пратило страната ни по нанадолнището. Готови ли са обаче политиците на този риск и биха ли поели отговорност за продължаваща нестабилност?

#Кабинет #българи #бедни #проблеми #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »