Пребиха пенсионери за 5 лв.

Пребиха пенсионери за 5 лв.
В Пловдивско само за седмица с цел кражба бяха нападнати и убити трима пенсионери. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Възрастно семейство било пребито и ограбено в село Тюркмен, община Брезово.

Двама непознати с шалове на главите влезли през незаключената входна врата в къщата на 82-годишните пенсионери и поискали парите им, предаде „Дарик“.

Единият от маскираните бил с нож и с него нанесъл повърхностни рани по главата на мъжа и срязал дланта на едната му ръка.

Другият нападател с ритници съборил на земята съпругата на пенсионера. Мъжът дал намиращите се в къщата 5,20 лв. на нападателите, които след това си тръгнали.

В Пловдивско само за седмица с цел кражба бяха нападнати и убити трима пенсионери.

Пазарджишкият окръжен съд гледа днес мярката на убиеца на 86-годишен пенсионер от Велинград. В Ново село бе убит 88-годишният Димитър Папазов.

Убийците му Димитър Ангелов и Ангел Мерджанов са в ареста. Пловдивският окръжен съд остави в ареста и Димитър Черчелов, който уби 71-годишния Банко Банков от Ягодово.

„Зачестилите нападения в малките села на възрастни хора е бил един от акцентите на провелото се двудневно съвещание на МВР във Велико Търново“, съобщи шефът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

„Взето е решение да бъде засилено полицейското присъствие в малките населени места. Изумени сме от тази жестокост, с която се извършват тези нападения и грабежи над хора, които не могат да се съпротивляват или да окажат физическа намеса“, коментира старши комисар Чонов.

#пенсионери #грабеж #насилие #старши комисар #Тодор Чонов #полиция #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"