Датата 11.11.11 носи щастие

Датата 11.11.11 носи щастие
На 11 ноември 2011 година в 11 часа 11 минути и 11 секунди ще сме свидетели на най-съвършения палиндром. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Дата като днешната се появява само по един път на 100 години в календара.

На 11 ноември 2011 година в 11 часа 11 минути и 11 секунди ще сме свидетели на най-съвършения палиндром, съобщи ИТАР–ТАСС.

Календарният ден 11.11.11 и часът 11.11.11 могат да се прочетат в едната и в другата посока, без да променят смисъла си.

Хората още от древността са вярвали в силата на цифрите и числата. Съществува и учение за тях – нумерологията, наричана още „алгебра на съдбата“.

В нея числата се делят на „щастливи“ и „нещастни“. От гледна точка на нумерологията двете единици в числото 11 са могъща комбинация. Двойката единици представлява баланс на духовното и материалното. 11 се отнася и към т.нар. господстващи числа, когато връзката с Вселената е много по-силна.

Според нумеролози 11.11.11 ще донесе много хубави неща в живота ни: богатство, успех, късмет, дори промяна на съдбата.

Причината не е само в съчетанието на единици. Тази година на 11 ноември има пълнолуние, влиянието на Луната върху живота и здравето на човека се усилва.

Учените наричат естественото ни преклонение пред подобни календарни поредици апофения. Това е човешки дефект на мисленето, който се състои в намирането на връзка между несвързани събития. Някои обичат да го наричат поличба, но е мозъчен бъг.

Въпреки техническия прогрес и пренебреженителното отношение към суеверията, магията на три 11-ици привлича много влюбени, които са избрали точно днешния ден, за да сключат брак.

#дата #нумерология #щастие #съдба #учени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »