Вдигат енергийните помощи с 10%

Вдигат енергийните помощи с 10%
A A+ A++ A

Целевата помощ за отопление се увеличава от 65,72 на 72,20 лв. месечно. За целия отоплителен сезон – от 1 ноември до 31 март бедните хора ще получават по 361 лв. общо. Това е предвидено в проекта за изменение на Наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, публикуван за обществено обсъждане на сайта на Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Увеличението се налага заради повишената цена на тока от 1 октомври. По данни на Агенцията за социално подпомагане към 10 октомври подадените молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление са 261 638. Издадени са 204 377 заповеди за отпускане на помощта.

Крайният срок за подаване на молби в дирекциите "Социално подпомагане" е 31 октомври.

Документът се подава по постоянен адрес, в бланката задължително се заявява видът на ползваното отопление – топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия и топлоенергия се представя за справка актуален клиентски/абонатен номер, посочват от Социалното министерство.

Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца - от 1 ноември 2014 г. до 31 март 2015 г. Изплащането се извършва на два транша - за месеците ноември и декември 2014 г. не по-късно от края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната помощта. До 31 януари 2015 г. ще се преведат парите за месеците януари, февруари и март.

#помощи #електроенергия #топлоенергия #отопление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"