Всяко от къщите в с. Въбел е ограбвана поне веднъж

Всяко от къщите в с. Въбел е ограбвана поне веднъж
Кадър: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Всяка от къщите в с. Въбел е ограбвана поне веднъж. Над 70 човека от това село и от съседното Муселиево недоволстваха в ефира на Би Ти Ви от зачестилите кражби, особено през последната година.

Някои от жителите спят със законно притежавани газови пистолети, за да могат да се предпазят от набезите.

„Почти всички хора тука са крадени. Все на някой нещо му е взето. Кокошка ли е било, там мотори, не знам какво- много работи. Би трябвало да се вземат мерки”, обяснява възрастна дама.

"Какво е това маломерна кражба?! Знаете ли какво е? Един пенсионер с 200 лева пенсия като му откраднат 10 кокошки и те го казват - то маломерна кражба, ама то това е всичко. Какво правим ние, нищо не правим", коментира кмета на Муселиево Валентин Костадинов. 

Местен жител пък е готов да вземе закона в свои ръце: „Щом полицията не може, ние ще си направим полиция и ще си действаме по закона на линч и това е. Хванем ли го ръка, крак и друг. Не да влизаме ние в затвора и ние да сме виновни. А те са праведни”.

От полицията са образували няколко производства за кражбите. Осем от тях са прекратени, по останалите все още се работи. Въпреки това, хората казват, че те самите подозират кой е извършител или най-малкото подбудител.

#село #села #кражби #пенсионер #кражба #полиция #линч #производства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"